ERASMUS YABANCI DİL (İNGİLİZCE) SINAVINA YÖNELİK GENEL BİLGİLER VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Ø      Erasmus+ öğrenci hareketliliğine katılmak için başvuru yapan öğrenciler Erasmus Yabancı dil sınavına girecektir.

Ø      Sınav Google Forms sistemi üzerinden yapılacaktır.

Sınava erişim linki başvuran öğrencilerin usak.edu.tr uzantılı maillerine gönderilecektir.

(Sınav gün ve saatinde aktif olacaktır)

Ø      Çevrimiçi sınav tarih ve saati:

04 Kasım 2020 Çarşamba

10.00 – 12.30

Ø      Sınava erişim için öğrencino@ogr.usak.edu.tr mail adresinin kullanılması zorunludur. Sınava erişmek için kullandığınız bilgisayar, tablet veya cep telefonunuzda kişisel mail adresleriniz ön tanımlı ise sınav linkine tıklamadan önce gerekli değişikliği yapınız.

Ø      Sınava herhangi bir nedenle giremeyen öğrencilerin başka bir sınav hakkı olmayacaktır.

Ø      Sınava katılacak öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır:

Test ortamında yalnız bulunmakla ve soruları kimseden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüsünüz. Test sırasında kitap, sözlük gibi kaynaklar kullanılamaz ve başkasından yardım alınamaz. Test sorularının kopyalanması ve paylaşılması suç teşkil eder ve bu tür eylemlerin cezai yaptırımları vardır. Kurallara uymadığı tespit edilen adayların testi geçersiz sayılacaktır.

Testi yapabilmek için gerekli alt yapı koşullarının (internet erişimi vb.) sağlanması sizin sorumluluğunuzdadır.

Test kelime bilgisi, dilbilgisi ve okuma becerilerinizi ölçen 80 sorudan oluşmaktadır. doğru cevaplarınız 1.25 ile çarpılıp 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

Sınava erişimle ilgili sıkıntı yaşıyorsanız veya testi açtığınız halde sınavın ilerlemesinde sorunla karşılaşıyorsanız aşağıdaki yazılı olan e-posta adreslerine adınızı, soyadınızı, öğrenci numaranızı ve telefon numaranızı mesajınızın önüne yazarak sorun bildirmelisiniz.

abdullah.yuksel@usak.edu.tr

cevza.teksoz@usak.edu.tr

Testi başlattıktan sonra sayfayı yenilemek, pencereyi kapatmak veya tarayıcının geri düğmesini tıklamak sistemin testi sonlandırmasına neden olacağı için bunlardan kaçınınız.

Testi yapmak üzere “Başla”ya tıkladıktan tüm soruları bitirmek için saat 12.30’a kadar zamanınız bulunmaktadır.

Testi belirlenen süre içerisinde tamamlayıp, cevaplarınızı kaydedip göndermeden sayfadan ayrılmayınız. Testi bitirdiğinizde, ekranda “Yanıtlarınız kaydedilmiştir. Sekmeyi kapatabilirsiniz.” yazan gönderim onay ekranını gördüğünüzden emin olunuz.

Gerekli Teknik Şartlar

Sınavda, teknik aksaklığın en aza indirgenmesi adına dizüstü veya masaüstü bilgisayar ile sınava girmeniz gerekmektedir.

Sınav esnasında video kameraya ihtiyaç yoktur.

Hepinize başarılar dileriz!

Yabancı Diller Yüksekokulu