Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını desteklemektedir. Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, 1949 yılında Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuştur ve bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmaktadır. Komisyon, Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Lisans eğitimi sonrası lisansüstü eğitimlerini Amerika Birleşik Devleti'nde görmek isteyen öğrencilere ve mezunlara yönelik olarak verilen Yüksek Lisans ve Doktora Burslarına son başvuru tarihi 8 Nisan 2020'dir ve burs 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi'nde başlamak üzere verilecektir.

Yüksek Lisans ve Doktora bursiyerlerine iki akademik yıla kadar maddi destek verilmektedir. Her bir akademik yıl için verilen burs desteği 50.000 Amerikan Doları'na kadar olup, bunun yanı sıra, bursiyerlerin Amerika Birleşik Devletleri'ne gidiş dönüş uçak bileti ve eğitimleri boyunca geçerli sağlık sigortası da sağlamaktadır. Burs programına başvurmayı düşünen öğrenciler burs ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru formuna www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler.

13 Ocak 2020